Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Завальнюк розповіла, що замість 2,1 мільйона українців субсидію вже отримали 2,4 мільйона, і розмір, за словами чиновників, не малий – 2 тисячі на домогосподарство. Втім, зазначає журналістка, як завжди, є «але» – перевірки, борги та нещадні позбавлення виплат.

«Є хороша новина, щоправда, лише для мешканців червоної зони. Карантин вніс свої корективи, саме там буде збільшено норми. Так ухвалив Кабінет міністрів на черговому засіданні. Щоправда, отримати субсидію набагато складніше, ніж її втратити. Адже, як відомо, контроль за одержувачами вже асоціюється у народі з інквізицією. Таким гостям не раді, але впускати додому доводиться. Отримати субсидію – це як виграти у лотерею», - заявила Завальнюк.

Вона зазначила, що після потрапляння області до червоної зони нормативи для субсидіантів будуть збільшені – йдеться про централізовані постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електрику, газ для приготування їжі та підігрів води. За словами журналістки, нормативи розраховані на одну особу на місяць, діють з жовтня цього року і не є постійними — лише доки регіон буде у червоній карантинній зоні.

«У проєкті держбюджету на 2022 рік закладено понад 38 млрд. гривень на субсидії. У минулому на 2021 рік було закладено 35,2 мільярди, але довелося додатково виділяти гроші з казни. Враховуючи, що наші платіжки стали більшими і ціна на опалення зросла суми закладено в бюджеті на наступний рік може не вистачити», - заявила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Володимир Воля заявив, що у нас в Україні виходить дуалізм влади, який жодної користі не приносить.