Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» із блогером Катериною Павловою.

«Україна не може взяти і просто так відступиться, оскільки запуск «Північного потоку-2» – це загроза нашим національним інтересам. Також і Росія діє у своїх національних інтересах, їм важливо запустити «Північний потік-2», запустити без третього енергопакету. І важливо постачати газ безпосередньо в Німеччину, тим самим робити її залежною до певної міри. А головне завдання України – намагатися до останнього, щоб третій енергопакет застосовувався і до «ПП-2»», - розповів він.

Петренко сказав, що третій енергопакет важливий, бо згідно з ним не може одна компанія видобувати, продавати та транспортувати газ. Якщо третій енергопакет буде застосований до «Північного потоку-2», повідомив він, то він матиме на увазі, що Росія може використовувати газ лише на 50% від завантаження. І для України це важливо, наголосив він, тому що ми хочемо зберегти транзит газу на достатньо прийнятному для нас рівні через Україну.

«Це питання не лише грошей, які ми заробляємо на цьому, а й питання тиску у газотранспортній системі, який дозволяє нам доставляти до споживача газ. Якщо не буде потрібного тиску у ГТС, ми не зможемо доставляти газ. І нам потрібно буде самим забезпечувати наявність у газотранспортній системі певного газу, щоб ми могли його доставляти. Проблема не в тому, що у нас немає запасів газу, вони у нас є, а питання буде у тиску, якого може бути замало», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко розповів, як будуть надалі складатися відносини України з Німеччиною.

Також Знай.ua писав про те, що Клочок розповів, хто був ініціатором будівництва Північного потоку-2.