Про це він розповів у програмі «Діалоги з Макаренком».

В ході розмови гість програми не погодився із думкою про те, що в України не виходять ті зміни, які вдались у Грузії. При цьому він пояснив, як у його країни вийшло вдосконалитись, розповівши про основні аспекти, які вони змінили.

«З одного боку, вийшло те, що практично вирішили питання з так званою побутовою корупцією. Як це зробили? Зробили будинки юстиції по всій країні. Не буду зараз говорити про деталі, але перший будинок юстиції побудували на державні кошти», - розповів Катамадзе.

Він зазначив, що у 25 різних містах є такі будинки юстиції і всі ці споруди побудовані з нуля за рахунок коштів, які надходять від надання послуг. Дипломат пояснив, що це фактично сервісні центри, які надають близько 600 різних послуг.

«Наступне – це створення нової правоохоронної системи. Нова поліцейська система. Міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі – один із тих, хто будував нову поліцію. Він завжди говорив, що патрульна служба – це також сервіс, це не каральний орган, це надання послуг громадянам країни», - каже Катамадзе.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Крім цього, за його словами, були проведені зміни в економіці країни. Катамадзе розповів, що в Грузії знизили податки, зробили їх зрозумілими, зробили для всіх однакові умови – як для малого, так і для середнього чи великого бізнесу. Він додав, що також була оголошена фінансова амністія.

«Це була велика популяризація, в тому числі через ЗМІ. Наприклад, бізнесмен приходив до прокуратури і публічно йому надавали ці карні справи з економіки. Він забирав ці карні справи і публічно знищував їх. Одночасно з цим зробили так: звернулись до бізнесу і сказали – ми робимо такий золотий лист, де всі компанії, ми всім довіряємо. Всі компанії потрапляють в цей золотий лист – працюйте. Є багато компаній, до яких не приходили контролюючі органи навіть 7 років. А якщо побачили, що хтось зловживає – перевіряють всі 7 років», - розповів Катамадзе.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв, що Соломон Манн вважає, що після відходу Ангели Меркель з поста канцлера ФРН роль Франції в політиці Європи буде вирішальною.