Про це він розповів у своєму блозі «Толчок».

«Треба розуміти, що сучасну школу, таку як вона є зараз, було створено в період дисциплінарного суспільства. Тоді, коли люди були потрібні, як гвинтики, що обслуговують конвеєр на фабриках. Дитину змалку починали готувати бездумно виконувати однотипну роботу протягом усього життя», - розповів Толкачов.

За його словами, головний принцип полягав у тому, що людина була лише ресурсом для системи. Він зазначив, що на даний момент, як і сто років тому, дітей так само тримають за партами, ставлять оцінки і дають завдання, які можуть бути абсолютно нецікавими. Футуролог заявив, що дітей «маринують» у дисциплінарній школі та «фарширують» фрагментарними знаннями, через що вони не мають цілісної картинки майбутнього.

«Зрештою виявляється, що після закінчення освіти дитина не знає, ким вона хоче бути, вона не знає, чого вона насправді хоче, не вміє комунікувати з іншими людьми і не має ніякої картини світу», - каже Толкачов.

Футуролог вважає, що школа дає багато знань, готуючи дитину до застарілого світу, якого вже немає. Він пояснив, що доки явища відбулися, доки їх описали, запакували до підручників і вчителі донесли їх до дітей, світ уже встигає змінитися.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

«Ми знаємо, що у дітей є колосальний інтерес до життя, їм все цікаво, вони чомусь. Але саме школа цей інтерес убиває. Маленька особистість росте у дисциплінарних умовах», - заявив Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що Україні варто стати першій країні у світі, яка ввела безумовний основний дохід.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив, як можна ціннісно змінити систему освіти.