Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький заявив, що слідчі Печерського райвідділку відмовилися надавати адвокатам матеріали по справі ветерана та патріота Дмитра Кухарчука, якого незаконно утримують за ґратами, тому адвокати подали до суду на слідчих.

«Адвокати Дмитра Кухарчука подали до суду на слідчих Печерського райвідділку за бездіяльність та відмову надавати матеріали по справі проти ветерана. 66 днів друг Сліп у СІЗО, попри відсутність доказів, закінчення строків слідства та здоровий глузд. Його залишили за ґратами до грудня 2021 року», - зазначив Білецький.

За словами Білецького, адвокати не отримали ніякі матеріали щодо справи, з якими можна було ознайомитись, а ще його не викликали на допит і розслідування по справі вже не ведеться.

«Без ознайомлення зі справою адвокатів, не можуть призначити судове засідання. Чи є підстави юридичні тримати ветерана за ґратами в таких ситуаціях? Згідно з законами України – немає. Але по факту слідчі за вказівкою показують середній палець на Конституцію, Кримінальний кодекс та Україну загалом», - підкреслив Білецький.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Віктор Шендибило назвав причину звільнення Тарана з посади міністра оборони.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Білецький привітав з Днем ракетних військ та артилерії і з Днем інженерних військ.