Про це він розповів у своєму блозі.

«В Україні склалася унікальна ситуація, коли у нашій Конституції закладене двовладдя, яке з'явилося у нас після 2004 року. Конституція, за якою ми живемо, це продукт компромісу еліт, який був, коли Кучма залишав свою посаду. Було відчуття, що перемагає Ющенко і в нього хотіли забрати владу і відповідно змістили центр ваги влади в уряд», - наголосив Загородній.

За словами експерта, уряд на даний момент є головою виконавчої влади – він відповідає за економіку та має багато повноважень. Але, на думку політолога, в українських реаліях це призвело до того, що ми дотримуємося дуалізму влади.

«Людям, яким подобається обирати президента, обирають собі президента і в їхньому розумінні президент є уособленням влади, а саму владу має прем'єр-міністр, якого затверджує парламент. Завжди є конфлікт між цими інституціями, бо президент завжди легітимніший на думку людей, бо його обирав народ, а прем'єр-міністра обирають незрозумілі депутати», - наголосив Загородній.

На думку політолога, це створює у владі конфлікти та не дає країні рухатися вперед.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Загородній розповів, як Кремль відреагував на застосування «Байрактару».

Також Знай.ua публікував слова Дмитра Корчевського: Україна зараз по суті ресурсна подушка.