Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Українцям знову переглянуть пенсії, але вже за новими правилами. Ні для кого не є секретом, що індексація пенсій в Україні відбувається щороку. Але наступного року будуть зміни, оскільки наша влада запровадила нові правила», - заявила Котенкова.

Вона зазначила заяву голови податкового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева про те, що індексацію пенсій буде здійснено для всіх українців пенсійного віку: все буде як завжди, але також буде проведено індексацію військових та науковців, оскільки раніше ці категорії пенсіонерів не потрапляли під індексацію. Журналістка нагадала, що наступна індексація пенсій має бути у березні 2022 року.

«Крім цього міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала, що наступна індексація буде проведена за однаковими правилами для всіх. Пенсіонери України, які досягли 70 років і мають необхідний робочий стаж, отримуватимуть соціальні виплати у розмірі не менше ніж 3 тисячі гривень», - повідомила Котенкова.

Крім того, зазначає журналістка, у міністерстві пообіцяли, що наступного року пенсію менше ніж дві тисячі більше ніхто отримувати не буде, а також що пенсіонерам призначать додаткові виплати – це будуть невеликі доплати до пенсій у 9 і 25 відсотків, але тільки наступного року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Такі доплати отримають українки, які народилися у тимчасовому відрізку між 1 січня та 31 грудня 1962 року. Їм «накинуть» по 9 відсотків від основної суми пенсійної виплати за віком, але з однією умовою - до цієї категорії ніколи не нараховувалася будь-яка пенсія. Крім того, потенційні пенсіонерки, які мають піти на заслужений відпочинок за віком цього року, зможуть отримати максимально можливу компенсацію – 25 відсотків», - розповіла Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Олеся Бацман розповіла, як перевірити кандидата на виборах.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Любов Завальнюк заявила, що у нас опалювальний сезон на межі зриву.