Про це він розповів у програмі «По делу» на каналі «My.ua».

Передусім гість програми зазначає, що Кабмін у своїх діях орієнтується радше на енергомонополістів, аніж на громадськість та її інтереси. А відтак, констатує Новак, ситуація складається так: «Монополії знімають з нас максимальну ціну, яку ми тільки можемо витримати. Потрібно змінювати підходи роботи Кабміну».

Принагідно експерт згадує, що минулого року «Нафтогаз» був збитковим на 19 мільярдів гривень. Водночас він попереджає, що продовження теперішньої політики уряду може призвести до таких же збитків у цих сферах. Загалом же, каже Новак, нічого не зміниться, якщо не ввести нові підходи роботи уряду, економічної та енергетичної політики. «Ми і далі з року в рік будемо обговорювати одне й теж, чому тарифи такі високі», - підкреслює він.

Зокрема, вказує гість програми, держава не має класичного уряду. «Проблематика в енергетиці накопичувалася з року в рік і від уряду до уряду», - зазначає він. Принагідно Новак називає Кабмін акціонерним товариством і додає, що його мета, звичайно, - це отримання максимального прибутку. А відтак, підсумовує експерт, Кабмін намагається отримати максимальний прибуток за рахунок своїх споживачів – громадськості і промисловості.

Отже, підсумовує гість програми, допоки Кабінет Міністрів працюватиме так, як він це робить зараз, то й ситуація із цінами та тарифами ніяк не зміниться.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новак заявив, що українцям слід сподіватися на теплу зиму.

Також Знай.ua писав про те, що Новак розповів, чи буде продовжено співпрацю України з МВФ.