Віцепрезидент Асоціації керуючих нерухомістю Анатолій Топал поміркував над тим, чи можна вважати іноземні інвестиції в українську нерухомість добрим знаком і чи варто державі встановити певні обмеження в цьому плані.

Як пояснює гість програми, поки що Україна потребує реальних грошей і людям байдуже, у кого вони будуть винаймати квартиру. «Буде це якийсь чиновник, який має 20 чи 30 таких квартир, чи справді іноземець, який вирішив свої чесно зароблені гроші залити в нашу економіку», - додає він.

На думку Топала, іноземні інвестиції в українську нерухомість – хороший знак, це свідчить про довіру до держави, її економіки та готовність йти на ризики. Водночас він висловлює свою думку щодо необхідності встановити певні обмеження: «Якби у нас була «офігенна» економіка, то соціалку було б закрито на 100%, як в інших країнах. І зараз ринок летів би та розвивався. Тоді можна було б робити обмеження іноземцям у покупці нашої нерухомості».

Також експерт вказує на те, що українська нерухомість більш прибуткова, аніж європейська і саме це і приваблює іноземні інвестиції. Водночас він зазначає, що після покупки нерухомістю потрібно керувати і її потрібно утримувати, чого часто не враховують українці і про що не забувають іноземці.

Принагідно Топал зазначає, що владі варто було би дозволити проводити електронні угоди, тому що це зручно і дає можливість укласти контракт, поставити підпис, переказати кошти та передати керівній компанії з будь-якої точки світу. «У нас іноземці хочуть сплачувати податки, але наше законодавство каже, що це дуже погано. Іноземець не має права самостійно здати свою нерухомість в Україні і це дуже незручно», - підкреслює гість програми.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Топал розповів, у яку нерухомість краще вкладати гроші.

Також Знай.ua писав про те, що Топал розповів, чому в Києві дорожчають квартири.

https://youtu.be/bSxQLBiptak