Український політик, громадський діяч та письменник Олексій Толкачов розповів, що людина майбутнього має бути психічно зрілою, світоглядно розвиненою, вільно входити в комунікацію з іншими людьми та розуміти, в чому запорука її щастя.

«Давайте подивимося, як навчає наших дітей сучасна система освіти. Візьмемо, наприклад, формування світогляду. Не приховуватимемо, що найчастіше світогляд у дітей відбувається за допомогою викладання української та зарубіжної літератури. І ось діти, у яких немає закладених моделей поведінки, починають читати книжки. Дивляться як люди будували життя, як вони будували комунікацію багато років тому. Я був частково травмований у школі твором Панаса Мирного «Хіба ревуть волі, як ясла повні?», - розповів він.

Толкачов заявив, що цей твір закладає у дітях синдром вивченої безпорадності. Нас після цього твору вчили писати твір про втрачену силу, згадує він, що був хороший Чіпка, але, що б він не намагався зробити, в нього нічого не виходило. І коли ти виростаєш і виходиш зі школи, повідомив він, то в тебе залишається пам'ять, що можна намагатися, але в тебе нічого не вийде. Що можна ініціювати якісь процеси, підтвердив він, а можна за них ще й по шапці отримати.

«І людина вже не виявляє ініціативу, тому що вона читала таку літературу. Я знаю багато прикладів, коли діти, начитавшись у школі Достоєвського, починали на перервах відігравати моделі поведінки і ті образи, які вони почерпнули з літератури. І це було дуже кумедно і смішно, коли підлітки починали спілкуватися хитромудрими складними фразами, застосовуючи слова, які застаріли багато років тому. Адже цей ретросоціум, який уже застарів сто років тому, вже не адекватний до цього світу. Тому наша система освіти не готує особистість, хоча саме це вона й має робити, - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що Україні варто стати першій країні у світі, яка ввела безумовний основний дохід.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив, як можна ціннісно змінити систему освіти.