Про це він розповів у своєму блозі «Підсумки тижня».

«Третина уряду оновилася цього тижня, і в оновленні третини уряду є політична логіка, але майже немає державної політики, на жаль. Оскільки всі кадрові призначення відбуваються по великому рахунку із трьома цілями», - заявив Бортник.

За його словами, перша мета – це посилення контролю з боку ОП за фінансовими потоками уряду в секторах оборони, податковому, митному та інших важливих напрямках.

Друга мета, зазначив Бортник – це посилити піар представництва та його менеджментове представництво, тобто наситити уряд фігурами, які здатні захищати позицію влади публічно. Третя мета, на думку політолога, – забезпечити ширший особистий вплив на процеси прийняття рішень в уряді.

«Саме з цими цілями і пов'язані нинішні призначення та звільнення. Якби це було інакше, напевно, нам якось пояснили б ці відставки і Любченка, і Уруського, і Тарана та багатьох інших фігур. Але ми побачили, що у парламенті не пролунала відповідь, навіть не пролунав звіт цих міністрів», - розповів Бортник.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Більше того, додав політолог, було озвучено, що до звільнених міністрів є претензії, але вони не є публічними. За його словами, монобільшість вирішила, що цим міністрам звітувати перед Україною не треба, хоча для українців дуже важливо зрозуміти, у чому вони виявилися неефективними і зрозуміти, чим нові люди будуть кращими.

Як повідомляв Знай.ua, Шендибило назвав причину звільнення Тарана з посади міністра оборони.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, коли відправлять у відставку Шмигаля.