Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

В результаті цієї боротьби народжують суспільні відносини.

«Перша людина, яка дві тисячі років тому сказала: «Це моя територія», розпочала процес накопичення певної власності. Вона почала залучати на свій бік інших людей, які почали відстоювати цю власність. Ці люди в процесі боротьби ставали королями, деспотами. Зараз це є царі, президенти. На певному етапі суспільного розвитку в цієї категорії людей почали відбирати повноваження певні еліти. Відбулося умовне розділення суспільства і думок, які вони продукували між групами умовних королів, деспотів, царів, та умовною аристократією (зараз це олігархія)», - каже він.

Наступний етап розвитку суспільства – коли придворна бюрократія, буржуазія, почала відбирати права у цих двох категорій і розширювати умовний суспільний договір.

«Під час війн виникали герої, які теж у результаті певних процесів і діяльності суспільства починали ділити «пиріг». В Україні цей етап розпочався під час революції на граніті і всіх Майданів. У нас зародилося героїчне суспільство. Люди, які за своєю природою, думками, комунікаціями та етичною сутністю є героями, починали проявлятися на цих етапах, які відбувалися. Тобто до цього умовного пирога, або розділення суспільної відповідальності або суспільних благ, почали виникати добробати, волонтери», - розповідає Якименко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ці люди починали структуруватися в громадські організації, і це вже наступний етап.

Знай.ua повідомляв думку Леоніда Фінберга про національну самосвідомість: Це дуже сильна частина ментальності будь-якої людини.

Також Знай.ua повідомляв, як у радянський час Олексію Гараню вдалося видати антирадянську книгу.