Про це він розповів у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика».

«Я ходив на з'їзди всіх партій, вони вже були напівлегальні, їх не розганяли, але про них не писали. Я всюди ходив, все збирав і ще при Радянському Союзі видав книжку «Україна багатопартійна». Тут зібрані програми всіх партій, які були. Ми понесли в друкарню, директор видавництва подивився і сказав: «Це ж антикомуністичні програми! Я це друкувати не буду!», - розповідає він.

Тоді автор книги пішов в Інститут історії, яким керував комуніст-ортодокс Юрій Кондуфор.

«Він дуже переживав, що йде ця перебудова, переоцінка. Він був ветеран війни, не міг з цим всім змиритися. Але він був людяний, дозволяв іншим працювати. Він взяв ручку і написав: «До друку». З дозволом комуніста Кондуфора я прийшов у друкарню, і книжку видали», - каже Гарань.

Ця книжка продавалася на мітингах різних партій.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

«Незабаром виявилося, що частину моєї статті один відомий історик з Канади переклав англійською і видав. Я йому потім написав, що це, по суті, плагіат. Він не став заперечувати і сказав: «Це помилилася моя секретар». Колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин катав все з моїх книг, але він завжди заперечував. А той визнав, що так, промашка вийшла», - згадує Гарань.

Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.

Також Знай.ua повідомляв твердження Марини Ставнійчук, що Україна як країна пострадянського простору має рухатись до цивілізованого світу.