Його коментар прозвучав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Україна використала на Донбасі безпілотники з кількох причин. Якщо брати суто військову сторону справи, то конфлікт низької інтенсивності передбачає і ескалацію, і деескалацію. Такі обстріли будуть завжди, тільки в один тиждень більше, а в інший менше. Щоб припинити обстріли, Україна вирішила використати тактику Ізраїлю. Коли ЦАХАЛ бачить подібні дії, то для їхнього припинення використовує високоточну зброю. Це робиться так: спочатку розвідка визначає всі дані, а потім один постріл – один загиблий, один снаряд – одна одиниця бойової техніки. Так само діють і в нас. Бойовики відкрито притягли 122-міліметрову гаубицю Д-30 – і нічого не боялися. От і отримали відповідь», – розповідає експерт.

Він також прокоментував можливість того, що це могло бути провокацією.

«Українська сторона отримала інформацію про гаубиці та всіх про неї сповістила дипломатичними каналами. Нічого не змінилось. Головком генерал Залужний запропонував використати безпілотник, і президент дав команду. Нагадую, що головком підпорядковується не міністру оборони, а безпосередньо президенту», - наголошує Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував візит до Києва міністра оборони США Ллойда Остіна.

Також Знай.ua повідомляв, що Старіков оцінив шанси України на прийняття до НАТО.