Коментар експерта прозвучав у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«У нинішній ситуації, як то кажуть, пізно пити Боржомі. Нині проблему вже не вирішити. Ми не можемо різко збільшити запаси вугілля на теплоелектростанціях – як мінімум тому, що не дозволить логістика. Ми не зможемо збільшити видобуток власного вугілля – здоровий глузд підказує це. Також ми не можемо різко збільшити видобуток газу – на це знадобиться від трьох до п'яти років, навіть якщо почати інвестувати зараз. Зараз ми можемо розраховувати тільки на теплішу зиму, ніж торік, або хоча б на таку саму. Також сподіватися можна на те, що «Нафтогаз» нарешті укласти договори з бюджетними організаціями», - вважає гість програми.

За його словами, лише в цьому випадку вони матимуть змогу отримати опалення.

«Наразі бюджетні об'єкти опалюються, але з 1 грудня ситуація може змінитися. Якщо договору з «Нафтогазом» не буде, то не буде й газу, не буде тепла. А це – десять тисяч бюджетних установ та п'ять тисяч релігійних. Ми входимо до цього опалювального сезону з багатьма невідомими, які від нас уже не залежать», - підсумував Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував наслідки різкого стрибка цін на газ для України.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Скаршевського, в Україні ускладнено доступ до субсидій для тих, хто потребує їх.