Про це він розповів у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Є збільшення Російської військової інфраструктури на кордоні з Україною та взагалі на Західному кордоні з Росією. Навіть тих військових частин, які колись були виведені з ладу. Тепер ми бачимо, що вздовж Західного кордону Росія посилює розташування військових баз і побільшало навчань. Це все є з російської сторони демонстрацією, і вони про це прямо говорять, у відповідь на збільшення тиску з боку НАТО та його присутності», - розповів він.

Воля сказав, що насправді всім зрозуміло, що Росія демонструє силу Україні. Якщо говорити про розташування військових частин, наголосив він, то вони знаходяться на відстані близько години маршу до кордону з Україною. Це радше базування, яке можна ефективно використовувати з одного боку для оборони, а з іншого боку для наступу, вважає він, подібне розташування військ дуже підходить. Як зазначають військові розвідки України особливої концентрації військ немає, акцентував він, тобто все відбувається у фоновому режимі, і Росія поки що зміцнює військову інфраструктуру.

«Ми бачимо, що в Криму суттєво посилено військове угруповання РФ. Незважаючи на те, що нинішня ситуація виглядає як звичайні технічні переміщення, дислокації та посилення військової присутності. Тобто відновлення збільшення воєнної інфраструктури. Саме Північно-Західний напрямок може бути напрямом головного удару. Плюс використання засобів мобільної війни, аеромобільної війни, сухопутні марші виконуватимуть допоміжний удар. Але я думаю, що це все гіпотетичний сценарій, тому що будь-які подібні акти прямого військового вторгнення однієї держави проти іншої вкрай негативно можуть позначитися на РФ», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рейтерович розповів, що транзит газу через Україну стримував повномасштабне вторгнення РФ.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чому люди з ім'ям і репутацією не хочуть зараз обіймати посади міністрів.