Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Зважаючи на риторику багатих розвинених держав, вони хочуть, щоб зелений перехід здійснився за рахунок інших. Навіть якщо взяти водень, то цю інфраструктуру треба десь будувати. Звичайно, вони хотіли б, щоб держави, що розвиваються, допомогли їм здійснити цей перехід за свій рахунок, будуючи у себе це все», - зазначив Куса.

За словами експерта, логіка розвинених держав полягає в тому, щоб зберегти позиції світових лідерів і не зазнати збитків під час переходу на зелену економіку.

«Здійснити цей перехід і далі завдяки тому, що вони першими на ньому виявляться, диктувати правила нового світового порядку. Проблема в тому, що багато держав, що розвиваються, розуміють і не хочуть цього», - підкреслив Куса.

Як зазначив експерт, держави, що розвиваються, хочуть продовжувати розвиватися на базі старого технологічного укладу.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«У певному сенсі вони мають рацію, тому що чому вони мають на шкоду собі розвивати нову зелену економіку, з якої приходять нові проблеми, виклики, і, знаючи, що цей процес буде вигідний насамперед багатим і розвиненим державам? Це те, що заважає боротьбі за екологію», - сказав Куса.

Як повідомляв Знай.ua, Павло Клімкін констатував повне випадання України зі світових процесів, які вирішують долю людства.

Також Знай.ua публікував слова Артема Гудкова: Проблема в тому, що українські компанії мають виходити на експорт самі собою.