Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

Зокрема, йшлося про конференцію в Глазго по змінах клімату.

«Ви бачили, щоб хтось у нас обговорював Глазго? Щоб хтось обговорював якусь стратегію перезавантаження, стратегію енергоефективності, взагалі стратегію протидії кліматичним змінам? Ця тема взагалі неприсутня. На експертному рівні може бути, а в політиці це нуль. Тепер ми говоримо про наші зобов’язання, кажемо, що ми скоротимо до 2030 року на 65 відсотків викиди, до рівня 1990 року. Ми вже скоротили більше ніж на 62 відсотки. Враховуючи, що люди все одно будуть купувати електромобілі, ну так, з інфраструктурою в нас не склалося», - каже він.

Клімкін згадав, як час роботи послом України в Німеччині приїхав у невеличке саксонське містечко.

«Тільки все починалося, і він зробив заправку. Запитую: скільки у вас електромобілів? Відповідає: пане после, уже два, але можливо, буде три, роблю другу. Невеличке містечко! Потім ми робили партнерство цього містечка з Жовквою на Львівщині, і там працює й досі. Неідеально, але, тим не менше, працює. Тому насправді нам нічого не потрібно робити, щоб виконати наші зобов’язання», - зазначає дипломат.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Водночас, дивується він, на наших телеканалах ніхто не каже, що відбулося в Глазго.

«Вмикайте СNN, а там кажуть: Україна серед 40 інших країн відмовилась від вугілля. От хтось обговорював це з точки зору шахт, шахтарів? Є Червоноград, є Мирноград на Донбасі. Місто тримається на чотирьох шахтах, ніякого іншого бізнесу немає», - каже Клімкін.

Знай.ua повідомляв, що Богуславський назвав цифру, яким насправді може бути національне багатство українців: «Це дуже, дуже, дуже серйозні активи».

Також Знай.ua повідомляв, що Марк Солонін розповів про те, як в його родині формувалося ставлення до Радянської влади.