«Мої батьки були цілком радянські люди, грунтовно налякані Радянською владою. Тому ніякого дисидентського духу з сім'ї я, звичайно ж, набратися не міг. Швидше навіть, навпаки. Проте, ставлення до режиму було цілком певне», - говорить він.

Його батько був з абсолютно єврейської сім'ї, де розмовляли тільки на ідиш.

«Був такий епізод в радянській історії, коли в 20 роки на гроші міжнародної єврейської організації Джоінт був організований в Криму єврейський національний район. Там де Джанкой, степовий Крим, не в Ялті, природно. Туди надали можливість переїхати єврейській бідноті. Це був район імені Смедовича, колгосп імені Смедовича. Це була досить кумедна історія. Приїхали євреї, які ніколи в житті не бачили плуга, коня, корови. Джоінт їм надіслав агронома, трактор Джон Дір. Мій дід працював на нафтовому моторі, який качав воду з артезіанської свердловини. Мотор працював на чистій нафті. Там була створена швейна фабричка, на якій мій тато в віці 15 років працював головним механіком», - розповідає Солонін.

Іншої мови, крім ідиш, в сім'ї не розуміли, але в школі його батько вчив російську мову.

«Я був маленькою дитиною, чув, що щось люди говорять. Я запам'ятав, що коли тато чимось незадоволений, він вимовляє слова Арате махт і Арете біхл. Я зрозумів, що це щось погане. Вони означали «радянська влада» і «червона книжечка, партквиток». Ось цими двома поняттями позначалося все погане в житті», - каже письменник.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Богуславський назвав цифру, яким насправді може бути національне багатство українців: «Це дуже, дуже, дуже серйозні активи».

Також Знай.ua повідомляв, що Андрусів вважає українців нацією невдах: «Звичайний грек, до якого ти їдеш відпочивати, дивиться на тебе як на невдаху».