Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Ефективний міністр – це людина з досвідом, щоб виконувати поставлені перед нею завдання. Завдання ставляться Кабінетом Міністрів загалом, прем'єр-міністром та парламентом. А ці завдання у свою чергу мають відповідати запитам суспільства. Саме задля цього ми і обираємо владу, делегуючи їй повноваження, і на це ми чекаємо. Але сьогодні українське суспільство переживає досить складний період і теперішні призначення міністрів з дуже малою ймовірністю будуть відповідати нашим запитам», - наголосив він.

Дзівідзінський сказав, що на сьогодні навіть експерти, незважаючи на глибоку аналітику і кількість знань, не зможуть відповісти, чи багато зараз в Україні ефективних міністрів. Тому що ефективність раніше вимірювалася професійними якостями та вмінням їх використовувати, вважає він, у тих умовах, у яких перебуває міністр. Зараз система влади та взаємин настільки перестала бути системою, повідомив він, що навіть деякі добрі спроби, які треба системно напрацьовувати, можуть бути по команді скасовані.

«Тому в нас загалом влада є реакційною, і якщо трапляється якась подія, то кожен діє за принципом, хто на що здатний. Тому на сьогоднішній момент важко відзначити будь-кого з міністрів за рівнем їхньої ефективності. І швидше за все особи та прізвища міністрів, які підуть, вони і не запам'ятаються, так само як зараз важко згадати хоч когось із попередніх двох скликань уряду. І наше незнання міністрів походить від того, що вони ніяк не можуть проявити себе. При тому, що у нас і період, і країна великих викликів», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шендибило назвав причину звільнення Тарана з посади міністра оборони.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, коли відправлять у відставку Шмигаля.