Про це він розповів у програмі «100% Лямець».

«1 долар на день – це всесвітній критерій абсолютної бідності. Це та бідність, яка дозволяє сказати, що людина бідна однаково і в Африці, і в Азії, і в Україні. На 1 долар, виявляється, у світі не так багато куточків, де можна жити, щоб не вмирати з голоду чи відмовляти собі у чомусь важливому», - зазначив Лямець.

За словами експерта, в Україні за вимірами міжнародних інституцій приблизно до 1,5% людей, які мають денний дохід менше ніж 1 долар, тобто це менше 30 доларів на місяць.

«На ці гроші можна прожити лише якщо у тебе є присадибна ділянка, з якої ти годуєшся, картопля, кури. В іншому випадку, якщо ти міський житель і в тебе 750 гривень у місяць або менше, то ти є яскравим представником клану бомжів, які риються у смітниках», - наголосив Лямець.

Як зазначив експерт, допомагати дуже бідним людям корисно для суспільства, бо це зменшує кількість кримінальних проявів, а також бореться з антисанітарією.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Проти такої бідності спрямовані зусилля багатьох донорів, які буквально роздають гроші. Абсолютна бідність в Україні – до 1,5%. Ситуація не така критична, є країни, в яких цього набагато більше», - сказав Лямець.

Як повідомляв Знай.ua, Борис Донський заявив, що Україна у негативному ключі підтверджує факт, що потрібно вакцинуватися.

Також Знай.ua публікував слова Андрія Новака: Необхідно змінювати підходи роботи Кабміну.