Про це він розповів у програмі «100% Лямець».

«В Україні 500 доларів це скоріше «середня температура по палаті». Є люди, у яких зарплата більша і набагато більша. Є люди, які мають зарплату близько 3 тисяч гривень: у Києві це рідкісне явище, але в районних центрах по Україні це типове явище», - зазначив Лямець.

За словами експерта, бюджетні сфери – це чи не єдине джерело доходу для багатьох людей у районних центрах, і там вони отримують зарплати у 3-4 тисячі гривень.

«Якщо ми подивимося на сайти зайнятості, на які часто люблять посилатися чиновники, то там стоять такі цифри: 3, 4, 5 та 6 тисяч гривень. Що насправді означають ці середні 500 доларів? Знайшлися люди, які проаналізували статистику із зарплат…», - сказав Лямець.

Як зазначив експерт, 4,7% від працездатного населення мають дохід понад 12 тисяч гривень на місяць, 13% мають зарплату 3 тисячі гривень або менше, а між ними розташовується решта сегментів зарплат.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Зарплата у 3 тисячі гривень для міського жителя означає, що він не здатний вижити без допомоги, тобто якщо хтось не допомагає», - зазначив Лямець.

Як повідомляв Знай.ua, Ілія Куса розповів, що заважає захисту екології.

Також Знай.ua публікував слова Олега Старікова: Україна використала на Донбасі безпілотники з кількох причин.