Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

На думку гостя програми, уряд загнав державу у глухий кут із вугіллям. «Один із його керівників у Верховній Раді на запитання, чому не закупили вугілля у достатньому обсязі, відповів: просто забули», - розповідає він. Як каже Скаршевський, він міг би зробити багато прогнозів та припущень, але така відповідь знаходиться вже за межею цього.

Експерт сподівається, що в цьому плані йдеться не про усвідомлену бездіяльність, а просто про непрофесіоналізм, який влада всіляко намагається прикрити заявами політиків. «Інакше це є предметом не для економічного аналізу, а, скажімо так, для роботи інших аналітичних органів», - підкреслює він.

Водночас експерт вказує на те, що таку ситуацію спричинила саме бездіяльність з боку влади, а не якісь політичні чинники. «Якщо ми зараз не імпортуватимемо електроенергію з Білорусі або Росії, то доведеться влаштовувати віялові відключення», - попереджає він. Принагідно Скаршевський зазначає, що він прогнозував це, але на період грудня-січня, тим не менш, така проблема виникла зараз.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський розповів, наскільки важко буде Україні пережити цю зиму.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник назвав причини кризи в українському енергетичному секторі.