Про це він розповів у новому випуску програми «Суб'єктивно з Андрієм Пелюховським» з ведучою Вікторією Панченко.

«Якщо брати глобально, то за тридцять років усі президенти взяли участь у ситуації, що склалася в Україні, і всі політики приклали до цього свою руку. А на сьогодні в тому, що відбувається у нас в країні, винні представники чинної влади, вони не можуть не бачити, що відбувається. На сьогоднішній день у ЗМІ скрізь обговорюється проблема опалювального сезону, що його профукали. Ціни на енергоносії на європейському ринку злетіли до космосу», - повідомив він.

Пелюховський сказав, що ми не готові до опалювального сезону, тому що у нас брак газу та дефіцит вугілля. При цьому підписується закон про деолігархізацію, наголосив він. Днями компанія «Нафтогаз», яка є державною, наголосив він, передала третину газу компаніям одного відомого олігарха за собівартістю, щоб продавати його українцям у кілька разів дорожче.

«І виходить, що сьогодні великий бізнес, який не є олігархічним, став перед вибором – або вони платять, або за законом їх записують в олігархи. А цього року обіцяють холодну зиму, а якщо по областях, де буде брак енергоресурсів, розморозиться опалювальна система? Це скільки знадобиться потім грошей, щоб це все відновити? І в результаті замість виконання обіцянки, що буде все зроблено, щоб люди сміялися, люди будуть плакати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк спрогнозував подальшу економічну ситуацію.

Також Знай.ua публікував слова Ярослава Телешуна: Найперша енергетична загроза для України у найближчій перспективі – це зима.