Про це вона розповіла у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

За словами гості програми, у 2014 році чи не всі підприємства, розміщені на ОРДЛО, перереєстрували в Україні. Зокрема, каже вона, це були і приватні, і державні підприємства, як, наприклад, державні шахти, а «Центренерго» оплачувало постачання вугілля грошима з держбюджету. «Кажуть, там були і якісь неофіційні платежі – цього я не знаю, але з огляду на те, які люди там стоять біля керма, цілком допускаю», - міркує Буймістер.

З іншого боку, додає вона, хоч основну суму простежити можна. «І шахтарі на окупованій території отримували гроші. Але зараз такої можливості немає», - підкреслює політик. Депутат пояснює, що раніше зарплата приходила на картки шахтарів, потім вони перетинали лінію розмежування і брали готівку.

Окрім цього, зазначає Буймістер, навіть в ОРДЛО можна було зняти кошти з картки, зокрема, бізнесмени брали за цю послугу 20%. «Наразі можливості перетнути лінію розмежування з ОРДЛО немає, вона блокується з того боку», - повідомляє вона і додає, що люди й так в принципі не мають карток, з яких можна зняти кошти в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буймістер розповіла про нове депутатське об'єднання «Розумна політика» Разумкова.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що ситуація на Донбасі все більше набуває статусу нескінченності та ходьби по колу.