Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Україна на сьогодні глибоко імплементована у світову систему як фінансову, так і енергетичну. Це не стосується того, що у нас ще «совєтами» побудована зв'язка і ми маємо вихід на Європу лише через бурштинський коридор. І тільки там є енергоміст, який міг би перекидати якусь частину енергії до Європи. Проте на сьогоднішній день ми зіткнулися із серйозною енергетичною кризою», - повідомив він.

Мулик сказав, що енергетичні експерти вважають, що нам будуть потрібні балансуючі потужності. Якщо в нас атомна генерація дає регулярну та постійно енергію, наголосив він, то зелена енергетика працює на піку, а потім зменшується. А в енергомережі України потрібно постійно вирівнювати певну напругу, підтвердив він, для передачі ЛЕП та доставлення до споживачів.

«Країна базується на електроенергії, і просто уявіть на секунду, що станеться, якщо відключать світло. Але те, що відбувається зараз з Україною в енергетичному плані - це штучне створення дефіциту на рівні навіть не міжурядовому. І мені дуже хочеться вірити, що не буде дуже холодної зими. Але якщо буде сильний мороз, то незалежно від можливості та бажань нашого державного управління нам так чи інакше піднімуть тарифи», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод.