Про це він розповів на ютуб-каналі Національного Корпусу.

Як повідомляє Соболевський, наприкінці жовтня ЗМІ повідомили, що українські військові вперше застосували на Донбасі «Байрактар» у бойових цілях. Водночас він додає, що як розвідувальний комплекс безпілотники використовують вже давно. «РФ, намагаючись підлаштуватись під нашу новинку, пересунула на територію ОРДЛО декілька новітніх РЛС, які могли б знаходити наш «Байрактар» у небі, і комплексів РЕБ, тобто радіоелектронної боротьби», - розповідає заступник керівника Центрального штабу Нацкорпусу.

Принагідно він зазначає, що комплекси РЕБ, які використовують терористи, є серйозною проблемою, оскільки вони заважають безпілотникам місії ОБСЄ і ті падають, тому що терористи вважають їх українськими.

Зараз же, каже Соболевський, САУ, що вела вогонь по українських позиціях із забороненого калібру, знищена. «Відповідь терористів РФ у цій ситуації смішна: вони кажуть, що не можна застосовувати безпілотні ударні комплекси і це блюзнірство з нашої сторони, перехід усіх граней і так далі...», - зазначає він.

Натомість заступник керівника Центрального штабу Нацкорпусу акцентує на тому, що такої можливості українські військові чекали протягом 7 років, аби завдати точкові удари по стратегічних об’єктах РФ та використати надточну зброю. Водночас він зауважує, що використати на Донбасі ударні БПЛА росіянам не вдасться, оскільки це буде пропаганда і взагалі виникне питання, де ці «шахтарі» взяли такі розробки. «Вони не змогли б їх «викопати» з тієї «шахти», звідки вони «витягнули» САУ, танки і «Буки», - підкреслює Соболевський.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус проведе 12 листопада акцію проти п’ятої колони.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус запропонував Польщі допомогу з навалами мігрантів.