Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

Політолог акцентує на тому, що Україна не мовчить щодо наявності військ РФ на своїх кордонах і не заперечує цього. «Ще 2 листопада був офіційний пресреліз Міністерства оборони, в якому чисельність цих військ оцінили в 90 тисяч осіб особового складу. Це позапланова дія Росії без будь-якої координації, тобто однозначна загроза для України», - розповідає він.

До того ж, зазначає Кучухідзе, держава намагається укласти союз задля протидії російській агресії. «А в США не люблять говорити про Будапештський меморандум, але саме вони гарантували суверенітет України», - зауважує він.

Окрім цього, додає гість програми, є природний інтерес перешкодити посиленню впливу Росії в цьому регіоні. Водночас він попереджає, що Україна – не остання жертва російської агресії, наступними будуть Польща, Угорщина та решта країн-учасниць НАТО.

Щодо санкцій США проти РФ Кучухідзе каже так: вони прив’язані до Мінських угод і там не йдеться про збільшення чисельності військ РФ на українських кордонах. «Тим більше про таке, яке несе загрозу суверенітету та територіальній цілісності нашої країни», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буймістер розповіла про різницю в ОРДЛО сьогодні та у 2014 році.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков пояснив, чому зараз Україна вирішила використати безпілотники на Донбасі.