Про це він розповів у програмі «Головне питання» із Борисом Бронштейном.

Багато злодійських «професій» удосконалилися, деякі зникли зовсім.

«Якщо в Радянському Союзі комусь запропонувати коробку з марихуаною, це шокувало б. Сьогодні людина навіть зацікавилася б: а що в тебе там, дай подивитися чи понюхати. У радянські часи людина б сахнулась від такої пропозиції, ще б покликала міліціонера», - каже він.

Все змінюється у світі, у тому числі злочинний світ. Ці трансформації вплинули на кримінальні професії.

«Діджиталізація породила масу можливостей для цифрових злочинів. Вже створено спеціальні підрозділи боротьби з кібер-злочинністю. Набагато слабшим став сегмент наперсточників. Здебільшого – банківські картки, перекидання грошей, у когось виманити суму. Здебільшого люди стикаються з дрібними сумами, бо за велику суму людина боротиметься. А багато і потроху – це злочинний заробіток, і водночас не створює проблем, які можуть вплинути на людину. Ніхто не за копійки підніматиме на вуха поліцію», - розмірковує юрист.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Можна перебувати у Харкові, а обманювати у Києві: гроші пішли, нічого не прийшло.

«Система поштових переказів, Нова пошта тощо. Люди стали шляхом фальшивої реклами створювати враження та під цим приводом витягувати гроші. Є шахраї і під час торгівлі автомобілями. У порівнянні з радянськими часами, сьогодні поменшало квартирних крадіжок. Люди озброїлися камерами відеоспостереження, з'явилися консьєржі», - робить висновок Поваров.

Знай.ua повідомляв, що Антон Кучухідзе пояснив, яким міжнародним досвідом користувалась України у справі легалізації грального бізнесу.

Знай.ua також писав про розповідь Богдана Хаустова, як із копійчаного кредиту може зрости багатотисячний борг, і чим кредитування відрізняється від лихварства.