Про це вона розповіла у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Я б не знецінювала професію журналіста, бо якщо говорити про топових журналістів, то у них звісно і зарплата відповідна. Звичайно, за місячну зарплату телеканал вони купити не в змозі. Але якщо журналіст має якийсь бекграунд, то це цілком можливо, що ці кошти є, звісно якщо це об’єднання, а не один журналіст. Але ми не бачили списку журналістів, які створили холдинг «Вільні медіа», ми не бачимо, хто до нього входить, а знаємо тільки деталі, які оприлюднили журналісти», - розповіла вона.

Майніна сказала, що є правові моменти і механізми врегулювання, а є політичні, і продаж телеканалів не можна вважати просто якоюсь буденною чи бізнесовою справою, бо тригером для цього послугував закон про олігархів, який набрав чинності. Відповідно, телеканали Порошенко використовує на користь своїй політиці, вважає вона, і робить це не вперше. А зараз він використовує ці канали аби підіграти Офісу президента, повідомила вона, позбавившись прямого власництва каналів.

«Але питання в тому, кому продають телеканали, це презентують як холдинг, який створений журналістами. Таке об’єднання заради дотримання журналістських стандартів, свободи слова, справедливості, тобто роблять максимально красивий образ. Таким чином цей тиск на ЗМІ і можливе бажання Офісу президента встановити контроль над ЗМІ намагаються вивести в площину тиску на журналістів. А в законі про деолігархізацію, який вже набув чинності, але ще не вступив в дію, зазначено, що канал можна продати особі, яка має бездоганну репутацію», - резюмувала вона.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк спрогнозував подальшу економічну ситуацію.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Знай.ua публікував слова Ярослава Телешуна: Найперша енергетична загроза для України у найближчій перспективі – це зима.