Фрагмент свого виступу він опублікував у Telegram.

Жорін зазначає, що українці справді можуть захистити себе самі і вони це вже продемонстрували. Тим не менш, каже він, розраховувати лише на це – не правильно. «Влада повинна сьогодні готуватись», - підкреслює керівник центрального штабу Нацкорпусу. Водночас він підкреслює, що йдеться не про готовність армії до можливого наступу РФ, а про готовність самої влади.

Також Жорін зауважує, що влада часто обманює народ, а тому до цього вже всі звикли: то Росія не стягує свої війська до українського кордону, то вже стягнула. «У сьогоднішній Україні надзвичайно важко відчувати себе безпечно», - констатує він. На думку керівника центрального штабу Нацкорпусу, загроза ще більшого вияву російської агресії є завжди.

Зокрема, каже він, РФ може виділити більше коштів п’ятій колоні для дестабілізації України зсередини. «У нас є загроза, що РФ буде використовувати інші гібридні інструменти, такі як, наприклад, наш спільний кордон з Білоруссю», - попереджає Жорін. Принагідно він нагадує про хаос з мігрантами на польсько-білоруському кордоні і додає, що Україні варто бути готовою до аналогічного розвитку подій вже на своєму кордоні.

Загалом же, підсумовує керівник центрального штабу Нацкорпусу, чинна влада до війни не готова, а її політика – не ефективна. Аби не бути голослівним, він згадує про нежиттєздатний закон про територіальну оборону. «Вони роблять ідіотські кадрові рішення, як з міністром оборони, який жодного відношення до безпекового сектору взагалі немає. Восьмий рік війни, але хто займається підготовкою населення та територіальної оборони?», - запитує Жорін і додає, що це робота влади, а не громадян.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус влаштував пікет під черкаським управлінням поліції.

Також Знай.ua писав про те, що ОПЗЖ у Черкасах програла черговий суд у справі проти Дмитра Кухарчука.