Про це він розповів у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24».

Аналітик нагадує, що 2014 року в березні Україна підписала перший меморандум з МВФ і зобов’язалася встановити такі ціни на енергію для населення та промисловості, що відповідають європейським стандартам. «У чому полягають європейські стандарти, нам тоді не повідомили. У Європі до початку енергетичної кризи ціна на газ коливалася від ста до тисячі доларів за тисячу кубів. Звичайно, це ринок, це бізнес», - каже Бізяєв.

Як він пригадує, у 2014 році всі розраховували, що в Україні з’являться трейдери зі зрідженим газом, тоді можна було спостерігати зниження ціни на газ і нафту і навіть вже були передумови для того, аби сюди зайшов американський ЗПГ.

Тим не менш, каже Бізяєв, ситуація сьогодні змінилася і МВФ наполягає на своїй вимозі тому, що хоче повернення боргів. «Є два варіанти: зниження соціальних стандартів та підвищення тарифів. А соціальні стандарти у нас знижувати вже нема куди», - каже аналітик. А відтак, попереджає він, тарифи на комуналку в Україні можуть піднятися на 30-40% і це потрібно МВФ.

Як повідомляв Знай.ua, Куртєв заявив, що ситуація в українській енергетиці насправді далека від благополучної.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, наскільки подорожчає тариф на тепло у різних містах України.