Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Україна за статистичними даними – найвільніша країна у світі. Але ми не знаємо, як розпоряджатися цією свободою. Україна – країна, у якій найвільніше мислення. У момент розпаду Радянського Союзу ми виявилися однією з найбагатших країн Європи завдяки людям, які мешкали на цій території. У нас виникло натхнення, що в нас все вийде», - каже він.

Після цього почався сильний спад економічний, політичний, але ці люди залишалися на місці та думали, як створити справді вільну Україну. Тому сьогодні, за словами Єзерського, в Україні один із найбільших рівнів мислителів.

«Сьогодні ми потрапили в Ай Ті світ, світ цифровізації. Але мислителі все-таки займаються словами, в яких описують неможливе майбутнє і роблять із нього нове сьогодення. Тому Україна може стати країною, де реалізується когнітивна долина. Америка завдяки Кремнієвій долині взяла домінацію в інформаційному світі. Я ж бачу, що завдяки вільній думці, яка сьогодні ще є в Україні, ми можемо стати домінуючою країною в галузі когнітивістики, тобто як пізнавати», - зазначає футуролог.

Тому що, як казав Декарт, «пізнаю – значить є».

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Планета Земля знаходиться в цивілізаційній та смисловій кризі. Але я бачу, що Україна готова створити нову соціальність та почати експортувати когнітивні технології. Тобто показати всьому світу, як жити по-людськи, що таке людяність», - робить висновок Єзерський.

Як повідомляв Знай.ua, Максим Волошин переконаний, що українське мистецтво має всі шанси вийти на світовий ринок і стати трендом.