В Україні розпочався конкурсний відбір кандидатів на посади до Бюро економічної безпеки України.

Про це розповіла членкиня Ради громадського контролю Бюро економічної безпеки України Ганна Майборода у розмові з журналістами.

«Працюють одночасно дві конкурсні комісії. Перша конкурсна комісія займається відбором кандидатів на 26 посад для держслужбовців категорії «В». До цього конкурсу подалися близько 900 кандидатів, які загалом надіслали 2450 заяв на посади. Це наймасштабніший конкурс за всю історію держслужби, коли одночасно така велика кількість людей подається на конкурс, незважаючи на невелику кількість вакантних посад», - розповіла Майборода.

Як зазначила Майборода, паралельно з відбором держслужбовців категорії «В» розпочато конкурс на посади штатних працівників зі спеціальними званнями: відбираються аналітики та детективи до Бюро економічної безпеки. За її словами, конкурс відбувається у дуже швидкому темпі, оскільки, згідно з Законом, Бюро економічної безпеки має запрацювати 25 листопада, за умови набору 210 працівників до центрального апарату, що складає 30% від штату.

«Велика кількість документів на посади штатних працівників не була допущенна через прості помилки у формуванні пакету документів для подання на конкурс. У підсумку після розгляду документів на конкурс допустили 392 особи, натомість не допущено було 567. Головна помилка – неправильно сформована заява на посаду або банальні помилки у поданні документів», - сказала Майборода.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За словами членкині РГК, 12 листопада розпочалися тестування штатних працівників зі спец. званнями, а вже сьогодні стартували співбесіди з цими претендентами.

«Ми, представники громадського контролю, які делеговані до конкурсної комісії, працюємо одночасно у двох комісіях. Позиція представника конкурсної комісії від Ради громадського контролю має вагоме значення при ухваленні рішення по кожному кандидату, оскільки вона рівноцінна рішенню представника від відомства чи центрального органу виконавчої влади. Ми як представники громадськості прагнемо не протокольного відсіювання кандидатів на посади, а хочемо відібрати дійсно кращих професіоналів для роботи у Бюро економічної безпеки. Робота йде не легко, тому що до кандидатів мають бути поставлені запитання за усіма компетенціями», - підкреслила Майборода.

Як зазначила Майборода, річ у тім, що одна особа має право податися на різні посади, починаючи з боротьби з корупцією і закінчуючи відділом протоколу або на аналітика, детектива, інспектора, а це різні напрямки діяльності. За її словами, багато кандидатів подали заяви на велику кількість посад одночасно.

«Ми навіть шуткували – «Схоже на спам». Але, не зважаючи на таку колізію, комісія повинна відповідно до регламенту пройти з претендентом увесь шлях тестових запитань і це значно уповільнює процес співбесід загалом. На ранок 13 листопада співбесіду на посади державної служби категорії «В» пройшов 231 кандидат», - зазначила Майборода.

Телеграм-канал «Конкурси до БЕБ – громадський контроль» опублікував інформацію, що вчора комісія розпочала співбесіди о 8:00 і закінчила о 23:45. Як зазначено у повідомлені, із запрошених 100 кандидатів на співбесіду прийшли лише 78.

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Якименко розповів про майданові трансформації українців

Також Знай.ua склав добірку найвизначніших законодавчих ініціатив ексочільника Верховної Ради.