Український політолог-міжнародник та громадський діяч Микола Волковський розповів про російські групи впливу, які бачать інших лідерів Білорусі замість Лукашенка, а також прокоментував кейс гібридної війни на білорусько-польському кордоні.

«Є три конкретні людини, яких хотіли би три групи впливу РФ бачити майбутнім президентом республіки Білорусь. Це група Мішустіна – вони вбачають, що найкращий лідер це був Рубас – колишній прем’єр-міністр Білорусі, група Шойгу – вони бачать, що це той, хто є міністром оборони і хотіли б його бачити лідером замість Лукашенка. Але здебільшого вони підтримували кейс Бабарика як головного лідера – колишнього голову білоруського банку, який з «Газпромом» зв’язаний», - розповів Волковський.

Він нагадав, що коли Дмитро Гордон за два дні до виборів поставив питання, що думає Лукашенко з приводу Бабарика, Цепкало чи Тихановської, той відповів, що це все проєкти Російської Федерації. Політолог додав, що також Світлана Тихановська, єдиний лідер так званої демократичної Білорусі, нещодавно дала інтерв’ю ЗМІ «Ехо Москви», власником якого є «Газпром».

«Росія не бачила реально Лукашенка наступним лідером, який би переміг на виборах. Але ми кейс вагнерівців можемо згадати та інші. Тому ситуація, яка відбувається на території білоруського кордону – це акт гібридної війни РФ спільно з Білоруссю проти Польщі і проти України», - зазначив Волковський.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чого домагається Лукашенко у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Соколовська розповіла, якими можуть бути наслідки навали мігрантів на польському кордоні.