Про це він розповів у своєму блозі «Підсумки тижня».

«Цього тижня маємо перші наслідки набрання чинності законом про олігархів. Саме це ключова причина, через яку було закрито видання «Kyiv Post» – це єдине англомовне видання в Україні. Його власник Андан Ківан просто сказав журналістам, що робота припиняється, і ця робота, можливо, відновиться через якийсь час», - розповів Бортник.

Політолог зазначив, що ця подія викликала серйозний резонанс в інформаційному середовищі та в дипломатичних колах, які читали це видання. Він додав, що багато хто звинуватив у цьому владу, інші говорять про погану ринкову кон'юнктуру. Експерт вважає, що, можливо, і там, і там є частка правди, тому що багато друкованих ЗМІ в Україні закрилися, а тиск від влади на власників медіа є відчутним.

«Але все ж таки, я думаю, що ключова причина – це так званий антиолігархічний закон. Адже у власника Kyiv Post є великий будівельний бізнес, і він впливає на політику. І наявність у його руках такого видання як Kyiv Post потенційно робила його фігурантом списку РНБО. Зрозуміло, що такий токсичний актив сьогодні Ківану не потрібний», - вважає Бортник.

Крім того, за його словами, триває боротьба та критика з боку журналістського колективу, структур влади. На думку політолога, Ківан зробив це як бізнесмен, щоб зберегти свої основні економічні активи та уникнути впливу антиолігархічного закону.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник назвав причини кризи в українському енергетичному секторі.

Також Знай.ua повідомляв, що Руслан Бортник назвав цілі кадрових перестановок у Кабінеті Міністрів України.