Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«В України має з'явитися чітке розуміння своїх інтересів у зовнішньому та внутрішньому фокусах. Повинні бути відповідно інститути, які ці інтереси зможуть і артикулювати, і реалізовувати. З цим у нас все досить складно. Наприклад, навесні цього року було затверджено економічну стратегію України до 2030 року, перший за історію України стратегічний документ. Але станом на сьогодні я не бачив жодного документа, який би був спрямований на її реалізацію. Більше того, буквально через два тижні після ухвалення Стратегії було затверджено бюджетну трирічну резолюцію та макроекономічний прогноз, які базувалися не на цій стратегії. У мене виникає питання: як у такій конфігурації можливе набуття внутрішньої суб'єктності?», - запитує він

Таким суб'єктом може стати Офіс президента, висловлює припущення Амелін. Він аргументує його тим, що, за великим рахунком, Офіс сьогодні значною мірою впливає на позицію парламенту, на Кабінет Міністрів, і він має головну суб'єктну функцію.

Ведучий зауважує, що Офіс хоч і має суб'єктну функцію, але не має суб'єктності. Тому що для неї потрібно приймати рішення, виходячи з усієї сукупності інтересів, які є в країні.

«Отже, потрібно регулярно аналізувати та реагувати на це. Але що потрібно зробити для того, щоб збільшилося умовне коло Офісу президента? Відповідь очевидна: потрібна криза. Це мотивація до виживання та підвищення активності», - робить висновок Амелін.

Популярні новини зараз
Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін пояснив, чому хороше життя – це не котеджне містечко і п'ятиметровий паркан.

Також Знай.ua повідомляв тезу Руслана Рябошапки, що найголовнішим гальмом у боротьбі з корупцією є влада.