Співзасновник Центру національної стійкості та розвитку України, колишній Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що влада, замість того аби повною мірою використати інструмент боротьби з корупцією, перешкоджає діяльності антикорупційних органів

Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Це називається відсутність політичної волі. Влада постійно заважає, постійно втручається, постійно створює перепони. То через Конституційний суд хотіли зруйнувати частину антикорупційного законодавства, але там ексцес виконавців трапився і скасували ледь не все. То вони починають звільняти Ситника, то вони не можуть обрати керівника Антикорупційної прокуратури, то в них претензії до Національного агентства з питань запобігання корупції, коли вони висновки готували по Нафтогазу, наприклад, щодо незаконного призначення Вітренка», - перелічує він прецеденти.

Рябошапка наголошує: антикорупційна інфраструктура утримується нами, українцями, і ми за це платимо досить великі гроші. Влада, замість того щоб допомогти ці гроші витратити ефективно, втручається і заважає. У той же час в Україні небагато органів, які займаються антикорупційною діяльністю, у порівнянні з іншими країнами Європи.

«У Франції, наприклад, приблизно така ж антикорупційна інфраструктура. Є агентство, яке займається перевіркою декларацій високопосадовців. Є антикорупційна прокуратура, є спеціальні антикорупційні підрозділи в поліції, які працюють на антикорупційну прокуратуру. Є навіть суд, який займається такими спеціалізованими корупційними справами ТОП-рівня. Тобто дещо схоже на те, що існує в нас. У багатьох країнах також дуже схожі архітектури антикорупційних органів. Якщо брати чисельність людей, які працюють в цих органах, то вона, навпаки, дуже невелика», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін пояснив, чому хороше життя – це не котеджне містечко і п'ятиметровий паркан.

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».