Про це він розповів у новому випуску програми «in.KYIV» з Катериною Павловою.

«На сьогоднішній момент за запевненнями влади газ та електрика для населення не подорожчає до кінця опалювального сезону. Тому за це турбуватися не потрібно, а можна турбуватися за те, що подорожчає транспортування газу. І саме цього варто боятись особливо на місцях. У Києві, як завжди, активніше населення, яке може створити опір та вийти під Верховну Раду у разі несправедливості. Але на місцях люди бояться, що облгази будуть піднімати ціни втричі, а то й у чотири рази за доставлення», - наголосив він.

Киричук сказав, що відповідно це позначиться на кінцевому споживачі та на вартості. Але нас запевняють, що уряд має важелі управління, повідомив він, і в крайньому випадку вони зможуть не дати можливості підвищувати вартість транспортування газу. Якщо транспортування газу розглядати з погляду того, що для транспортування використовуються старі мережі, підтвердив він, то всі втрати за його транспортування лягають на плечі споживача.

«Тому такі втрати хочуть ще більше покласти на споживача і, звичайно ж, це незаконно. Якщо вони заробляють гроші на трубі, якою женуть газ, то будьте ласкаві модернізуйте і вкладайте в ці системи. Тоді ми зможемо платити менше і будемо відповідно менше споживати. При цьому також споживають багато енергії, газу та тепла мешканці з немодернізованими будинками», - резюмував він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Куртєв заявив, що ситуація в українській енергетиці насправді далека від благополучної.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, наскільки подорожчає тариф на тепло у різних містах України.