Про це він розповів у програмі «Романенко. Бесіди».

«Треба не просто шукати президента, треба переглянути всю цю конструкцію, як сформована українська держава. Бо цей президент з прямим народним мандатом завжди буде хотіти ставати сильнішим і сильнішим, завжди шукатиме ворогів, бо це мобілізує електорат. Ми всіх перепробували – старих, молодих, здорових, маленьких президентів, жінок ще не пробували хіба що», - каже Друзенко.

На його думку, для України на часі почати дискусію про те, чого ми чекаємо від української держави. Правник привів аналогію з технічним завданням, залежно від якого можна змоделювати державу, а вже потім шукати під цю модель виконавців.

«Бо ця віра в доброго царя, в месію закінчується тим самим: сплеск захопленості, віри і потім розчарування. Розчарування буде накопичуватись, і врешті-решт воно завжди виходить в агресію», - вважає Друзенко.

Він зазначив, що у 2019 році цю агресію зняли електоральним вихлопом, проте тепер в Україні є ризик розчарування навіть в електоральному вихлопі. На думку правника, влада, замість того щоб робити структурні, системні реформи і полагодити сам механізм влади, шукає ворогів.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кебуладзе заявив, що відповідальність – необхідна складова свободи.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що Порошенко, Тимошенко і Бойко зараз для Зеленського не є суперниками.