Про це він розповів у програмі «Politeka Online».

«Ця ситуація, по-перше, вже повторюється, а по-друге, цей механізм відпрацьовується зараз, вдосконалюється. На мій погляд, він буде одним із ключових важелів тиску авторитарних та тоталітарних режимів на ЄС за його розколом. Якщо екстраполювати на майбутнє, я вважаю, що саме ця подія зараз є ключовою. І від того, чим це закінчиться, багато в чому залежатиме доля ЄС», - заявив Ялі.

Політолог зазначив, що ця міграційна криза не унікальна – ця технологія була відпрацьована у 2015 році, коли бомбардуваннями міста Алеппо російською авіацією була спровокована міграційна криза. За його словами, потік мігрантів спочатку зосередився на кордоні з Туреччиною, але потім вони ринули в ЄС, оскільки кінцевою метою є Німеччина.

«Що поєднує ці дві кризи? Саме призначення цих мігрантів і те, звідки вони йдуть – Близький Схід, Сирія, Ірак, Афганістан, курди. Але всі вони прагнуть Європи. І, як ми пам'ятаємо, підсумком першої міграційної кризи було те, що Путіна повернули за стіл переговорів зі світовими лідерами», - зазначив Ялі.

Зараз, за його словами, схожі цілі переслідує Лукашенко і, звісно, Кремль, без згоди якого, на думку політолога, подібна ситуація не була б взагалі можливою.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чого домагається Лукашенко у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Соколовська розповіла, якими можуть бути наслідки навали мігрантів на польському кордоні.