Про це він розповів у програмі «100% Лямець».

«Інфляція це коли вчора ціна була 10, сьогодні стала 12, а післязавтра стане 14. Ті гроші, які я мав, на них можна буде купити менше. Це означає, що мені треба заробляти більше, щоб купити те саме», - зазначив Лямець.

За словами експерта, існує цікавий феномен – влада підраховує недійсну інфляцію. Як зазначив Лямець, є інфляція, рівень якої регулярно показують ЗМІ – це називається споживча інфляція. За словами експерта, цю саму інфляцію підраховують із найдешевших товарів у кожному сегменті, щоб вона виходила якомога нижче.

«Після Майдану у нас сталося кілька цінових різких стрибків, внаслідок яких населення різко постраждало у своїх доходах. У нас зараз влада, яка ніяк не впливає на ціни, але хоче виглядати пристойно, і тому вони беруть цей підхід, коли інфляція в Україні не є великою», - сказав Лямець.

Як зазначив експерт, соціальні продукти, наприклад, найдешевший хліб чи молоко, не суттєво дорожчають, тому саме їх ціна підраховується при формуванні показника інфляції.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець заявив, що близько 1,5% українців мають денний дохід менший за 1$.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Лямець розповів, скільки українців заробляють понад 500 доларів.