Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Ялі нагадав, що 14 листопада група нелегальних мігрантів під час чергової спроби прориву польського кордону закидала камінням співробітників поліції Польщі, один з яких потрапив у голову поліцейського і спричинив серйозну травму. За його словами, в ході ще одного інциденту було затримано 22 мігранти з Іраку, які раніше, у складі групи з 50 осіб, зуміли зруйнувати частину загородження на кордоні та прорватися на територію Польщі. Політолог зазначив, що вважає цю кризу штучно створеною Путіним і Лукашенком.

«Євросоюз і польський уряд назвали події, що відбулися, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні. Лукашенко намагається помститися урядам Польщі та країн Балтії за підтримку масових протестів рік тому після фальсифікації результатів виборів у Білорусі, а також ЄС загалом за запровадження проти його режиму санкцій», - вважає Ялі.

Він зазначив, що фактично Лукашенко особисто підтвердив ці припущення у своєму інтерв'ю шеф-редактору російського журналу «Національна оборона» Коротченку, в якому заявив, що після підтримки цими країнами протестів, а також після запровадження санкцій вони не можуть розраховувати на захист їх президентом Білорусі від мігрантів.

«Лукашенко відкрито загрожує ЄС загостренням ситуації і навіть переростанням зіткнень у військову фазу конфлікту. І згаданий мною інцидент із закиданням камінням польських прикордонників є першим дзвінком до переходу до нової фази протистояння», - заявив Ялі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чого домагається Лукашенко у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Соколовська розповіла, якими можуть бути наслідки навали мігрантів на польському кордоні.