Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Те, з чим ми маємо справу зараз, не є підприємницькою державою. Депутати, Кабінет Міністрів, адміністрація президента разом з апаратом, судді, військові, всі службисти прямо чи опосередковано, як кентаври, до пояса занурені в підприємницьку діяльність. В діапазоні від даху та співучасті до буквального, під своїм наглядом. І бізнеси найрізноманітніші», - каже він.

Здебільшого ці люди є середнім шаром економіки, не пов'язані з великими складними системами.

«Колись червоний директорат, номенклатура, а потім олігархи мали змогу ставати лідерами багатомільярдних активів, величезних комплексів, багатотисячних колективів. Це можна по-різному оцінювати: справедливо, несправедливо. Але вони займали такі висоти в ринковій економіці, які вимагали від них стратегії, лобіювання зовнішньої політики та великих держпрограм. Їх цікавили величезні бюджети, держпрограми з преференціями тощо», - розповідає Єрмолаєв.

А особливість підприємницької влади середньої руки полягає в тому, що це короткі дистанції.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Це, максимум, захистити, зберегти своє місце, допомогти йому, трохи його надути, відбити конкурента. У цьому сенсі дрібнобуржуазна підприємницька республіка відбулася. Я колись владу «зелених» назвав піномиючим засобом, який заливає систему. Але в системі є брили. Це величезні інтегровані системи, які пов'язують цілі галузі. Це як своєрідна ост-індська кампанія у нашій маленькій Україно-Британській імперії. Проблема лише в тому, що тут не колоніалізм зовнішніх територій, а внутрішній колоніалізм», - робить висновок він.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Єрмолаєв передбачає, що в майбутньому втручання ззовні у справи України лише посилюватиметься

Також Знай.ua повідомляв, що Грігол Катамадзе вважає, що міністром оборони має бути цивільна особа.