Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Останні події, які ми з вами спостерігаємо, - це брак вугілля, ціни на світових ринках і те, що зараз світова кон’юнктура не зовсім благодатна для України. І ті ціни на газ, які ми зараз спостерігаємо, наводять на думки, що зима буде дуже важка. Скоріше за все, останніми в цій історії виявляться місцеві влади. Зараз центральна влада заявляє, що дала всі механізми, у нас йде децентралізація, будь ласка, вся влада на місцях – розпоряджайтесь. Тільки вони не кажуть, де їм брати гроші при тих цінах на газ», - розповів він.

Маньковський сказав, що навіть якщо будуть віялові відключення, то все одно будуть крайніми місцеві влади. Якщо буде люта зима, повідомив він, то ми будемо покладатись тільки самі на себе, бо у наших людей дуже великий досвід в таких випадках. Влада в цьому році відкрито провалила підготовку до опалювального сезону. Ті заяви, які йдуть, що вугілля не може зберігатись, тому ми не робили його запаси, вважає він, ми не могли передбачити, що буде по тисячі доларів ціна газу за куб - це не виправдання.

«Тому я кажу, що зима буде непередбачуваною, але це найстрашніше. Бо коли ми щось плануємо і знаємо, що буде через тиждень, то це набагато легше. Те, що зараз відбувається - це повна відповідальність влади. Коли ми обираємо людину, яка ні хвилини не працювала на державній службі, яка не знає як працює цей апарат, ми отримуємо те, що бачимо зараз. На превеликий жаль, зараз у владі ціниться більше не професіоналізм, не досвід, а особиста відданість», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що в галузі енергетики у нас немає ринку – у нас базар.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.