Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«На жаль, майбутнє для ФОПів в Україні примарне. А саме для того, щоб зробити його краще, ми з 1 грудня знову виходимо в протести під Верховну Раду. А українська влада для ФОПів - вбивця. Тому що, починаючи з 2000-х років, влада намагається знищити мікропідприємництво та зачистити поле в угоду великому бізнесу або в угоду транснаціональному бізнесу», - розповів він.

Доротич сказав, що всі решта, хто приходили до влади, тільки хотіли знищити ФОПів. Кучма запровадив спрощену систему оподаткування обліку та звітності, підтвердив він, та зробив такий клас як фізичні особи підприємці. І як правило у всіх ФОПів, підкреслив він, найкращі роки праці були до 2004 року. Якраз система спрощеного оподаткування і була вигадана для того, акцентував він, щоб легалізувати ту вакханалію, яка відбувалася у малому бізнесі.

«Тому з моменту легалізації та запровадження спрощеної системи оподаткування обліку та звітності підприємці почали платити податки. Фіксовані, чіткі та зрозумілі, а потім влада почала обрізати спрощену систему оподаткування обліку та звітності. І зараз ми розмірковуємо, якщо не будуть переглянуті рішення, які були прийняті у вересні та жовтні 2019 року, то нелегальним та незареєстрованим підприємцям буде легше, ніж легальним. Коли ти легальний, ти є не радарі. До тебе приходять контролери й крім того, що ти сплачуєш податки, з тебе ще й вичавлюють хабарі. Тому краще бути в тіні, тоді тебе ніхто не помічає», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що у тіні перебуває приблизно 2 - 2,5 бюджету України.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Також раніше для Знай.ua Гаврилечко розповідав про критерії кредитів.