Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Проблеми із захворюваністю та коронавірусом захопили нашу увагу та відволікли від інших проблем. Нам усім загрожують віялові відключення. І це вже не просто слова», - заявила Котенкова.

За її словами, представники місцевої влади в деяких областях вже попередили своїх земляків про загрозу періодичного відключення світла, і йдеться не про відключення на 1-2 години – деяким споживачам доведеться обходитися без електроенергії до 10 години на день.

«Так, про збої у подачі енергії першими повідомили старости кількох населених пунктів у Херсонській та Київській областях. Скажу більше, повідомляється, що світло вже відключають, правда поки що не на 10 годин. Тому ситуація більш ніж серйозна», - вважає Котенкова.

Журналістка зазначила, що простежується нестикування у заявах центральної та місцевої влади: президент і прем'єр говорять одне, представники місцевої влади – інше. У цьому контексті вона послалася на інформацію в інших джерелах, що пишуть про проблему з відключеннями.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«Як пишуть телеграм канали, віялові відключення електроенергії в Україні – вже не казки та не фейки. Тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже розпочалися. Великі підприємства готуються до переведення роботи на нічний режим. Районні центри, де немає важливих підприємств, періодично вночі залишатимуться без світла. На думку фахівців «Укренерго», пік енергетичних проблем припаде на січень-лютий», – розповіла Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що в галузі енергетики у нас немає ринку – у нас базар.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.