Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Вона нагадала про заяву депутата німецького Бундестагу Нільса Шмідта, який висловив ідею про тимчасове розміщення в Україні біженців, що блукають у Білорусі, на період розгляду заявок про отримання притулку в ЄС.

«Таким чином, криза біженців на білорусько-польському кордоні торкнулася й України. З одного боку, ця криза вже не вперше розхитує Європу. Усім зрозуміло, що доля біженців по факту не цікава нікому, це політична провокація з добре зрежисованим сюжетом», - заявила Завальнюк.

За її словами, від несподіваної пропозиції розмістити біженців, які застрягли на кордоні між Польщею та Білоруссю в Україні навідріз відмовились, зокрема, досить різкою заявою секретаря РНБО Олексія Данилова, який дав зрозуміти, що ми категорично відмовляємося приймати у себе мігрантів.

«Однак військові експерти вказують, що якщо на кордоні почнеться загострення, Україна не зможе стояти осторонь. Міністр МВС Денис Монастирський заявив, що нормального кордону між Україною та Росією, а також Україною та Білоруссю немає, і що десять ділянок особливо охоронятимуться через можливість підходу мігрантів з Білорусі. Українські правоохоронці у рамках підготовки до можливої ескалації кризи на кордоні з Білоруссю посилюють її охорону», - розповіла Завальнюк.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чого домагається Лукашенко у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін заявив, що проблема з мігрантами стосується України також.