Про це він сказав в ефірі програми “Розвилка” з Любов’ю Завальнюк.

Руслан Бізяєв зазначив, що те, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров відмовився від зустрічі в Нормандському форматі, не означає, що Україну перестали брати до уваги.

“На зміну Нормандській четвірці зараз прийшла Нормандська трійка. З одного боку знаходиться Франція, Німеччина та Україна, а з іншого боку – Росія. Це концептуальна зміна у розвитку дипломатичної ситуації навколо конфлікту на Донбасі. Тому що раніше була Росія, Україна і Німеччина з Францією як посередники. Німеччина та Франція, судячи з заяв міністрів закордонних справ (а дипломати ніколи не несуть відсебеньки), вони обрали зараз бік України”, - сказав Бізяєв.

За його словами, зараз європейці намагаються збалансувати ситуацію між Росією та Україною.

“Але на вирішення конфлікту це ніяк не вплине. Адже Нормандський формат — це інструмент, а не мета. Безвихідь у самих канонічних Мінських угодах, на які за великим рахунком усе вже забили”, - додав політолог.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Неллі Яковлєва заявила, що Нормандський формат зараз опинився в безвиході.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Володимир Воля зазначив, що, на думку Меркель, Мінські угоди не є кам'яними, і все можна спробувати змінити.