Коментарі експерта було надано у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«У Мінську наразі відбуваються тектонічні зміни, непомітні для простого спостерігача. Це, як каже київський мер, можуть бачити не тільки лише всі. Нещодавно Нормандська четвірка у вигляді трійки намагалася дипломатично розстрілювати Росію. У 2014-2020 роках Україна та Росія боролися за позицію Німеччини та Франції, постійно апелювали до цих країн. Нині можна констатувати, що цю боротьбу завершено – глави дипломатичних відомств Франції та Німеччини стали на позицію України. Утім, у цьому питанні ми можемо святкувати перемогу – але, на жаль, ця перемога не наближає нас до завершення війни на Донбасі», - каже гість програми.

На його думку, ці події слід розглядати в іншій площині.

«Зараз відбувається те, на що ніхто не розраховував під час підписання Мінських угод. Пішли ті політики, які їх підписували та вкладали у них певний зміст: наприклад, що Росія є посередником, і відповідальності на ній немає. Нині їхній колишній дух зберігається лише у Росії. Для нинішнього керівництва України, Німеччини та Франції це чужий документ, який вони трактують по-своєму, у своїх інтересах», - зазначає Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він попереджав про можливі віялові відключення електрики цієї зими.

Також Знай.ua повідомляв, що Бортник прокоментував закриття відомого англомовного видання в Україні «Kyiv Post».